Σπύρος Σιαμπλής

Ήταν μάγκας στο Αγρίνιο, ευκαιρία να γίνει και… Παναθηναϊκός ξανά!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό, τη νίκη… πεντάδας αλλά και την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης ενόψει της δύσκολης συνέχειας!

Στη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, βαθμολογικά και ψυχολογικά, η νίκη ήταν κάτι σαν… μονόδρομος για αυτόν απέναντι στον Παναιτωλικό. Μια ομάδα που είναι κι αυτή υποψήφια για μια θέση στην πεντάδα, άρα ανέβαζε την δείκτη δυσκολίας του «πράσινου» εγχειρήματος.

Πολύς λόγος έχει γίνει, δε, για την πίεση που αισθάνονται αλλά και το τι γίνεται όταν μπαίνει το «πρέπει» στη μέση για τους παίκτες του Γιώργου Δώνη. Πιθανώς, ως ένα σημείο τουλάχιστον, όχι κι άδικα. Ένα επιπλέον εμπόδιο, συνεπώς, για να έρθει το «διπλό» στο Αγρίνιο…

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, αλλά και το γεγονός ότι αναγκάστηκε να παίξει για 37 λεπτά με αγωνιστικό μειονέκτημα, μετά την αποβολή του Έργκους Κάτσε (σ.σ. μια αποβολή αν μη τι άλλο αυστηρή και σίγουρα όχι συνηθισμένη για ομάδα του βεληνεκούς του), η επικράτηση του Παναθηναϊκού με 1-0 είναι κάτι… περισσότερο από τρεις πόντοι!

Προφανώς, δεν μπορεί να πει κανείς ότι το «τριφύλλι»… έθελξε με την απόδοσή του. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά βέβαια, με βάση όλα όσα προαναφέραμε; Αυτό που μετράει τώρα είναι να «αγοράσει» ηρεμία, να «φτιάξει» ψυχολογία και να «χτίσει» το μέλλον του με μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή μέχρι να έρθουν τα τρία ντέρμπι.

Τρία κουτάκια που, αν μη τι άλλο, ο Δώνης και οι συνεργάτες του μπορούν να… τικάρουν, στην προκειμένη περίπτωση! Όσο για το πώς ήρθε η σημερινή επιτυχία; Με τον ΠΑΟ να κάνει τα… βασικά. Παίζοντας με τρεις στην άμυνα -που έγιναν πέντε μετά την αποβολή- και ταυτόχρονα «γεμίζοντας» το κέντρο του, κατάφερε να μην κινδυνεύσει… σχεδόν καθόλου.

Το σημαντικότερο συστατικό της νίκης που τον βάζει σε θέση οδηγού για την πέμπτη θέση, όμως, ήταν άλλο. Η ψυχή που έβγαλαν οι παίκτες του. Ο καλώς εννοούμενος τσαμπουκάς, η διάθεση να τα δώσουν όλα, για να φύγουν νικητές. Μάγκες… με τα όλα τους, το δίχως άλλο!

Προσοχή όμως: αυτό, από μόνο του, δεν είναι αρκετό. Το ξέρουν, προφανέστατα, καλύτερα από εμάς μέσα στην ομάδα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι... Η συνέχεια όχι μόνο δεν προμηνύεται ρόδινη αλλά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Άλλωστε, ακολουθεί νέο ματς εκτός έδρας, στη Λιβαδειά, αλλά κι ένα ακόμα στα Γιάννενα.

Αυτό που καλείται να κρατήσει, λοιπόν, από το σημερινό παιχνίδι η ομάδα είναι το πνεύμα… μαχητή που είχε. Μαζί με τη νίκη, η οποία θα της δώσει την ευκαιρία να κάνει την επανεκκίνηση που τόσο πολύ περιμένει ο κόσμος της. Έτσι ώστε, εκτός από ωραίος και μάγκας να γίνει άμεσα και… Παναθηναϊκός ξανά. Δείχνοντας εικόνα ίδια του ξεκινήματός του. Και μπορεί και πρέπει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x